Gå til innhold

Høstaktiviteter

4. oktober 2015

Annerledesåret

Mange annerledes ting har skjedd dette året og hatt innvirkning på virksomheten. I februar fikk jeg en stor skade i kneet, i juli mistet jeg stemmen og den er ennå ikke helt restituert, i august hadde vi et stort internasjonalt bryllup og i september brakk jeg et ribbein som hindret meg i å bake lefser. Men mye er likevel gjennomført og arbeidsglede er den beste motivasjon.

Stor plommehøst

Tre år har gått siden det sist var så mye plommer på Victoriatreet vårt, og i år høstet vi nær 80 kg. De ble omhyggelig renset/beskåret for stygge flekker og syltet til nydelig syltetøy som kan brukes til dessert, i kaker eller på brødskiva. Ca 1 liter koster kr 40, ca 4,5 dl koster kr 25. De er pakket i funksjonelle plastbokser og fryst.

Epler

Det ble ikke så veldig mange epler i år, i grunnen akkurat passe mye til vårt hushold. Philippaeplene er sortert, og de minste ble levert til pressing for å få saft tilbake. Mange store epler ble tatt vare på til bruk i eplekaker og til syltetøy. Ja, allerede har vi laget 8 eplekaker til kafeteria og privat bruk.

Hagen

Jeg er igang med å rydde i hagen før vinteren. Noen planter er delt og flyttet, lavendelkanten er klipt, og nå er jeg igang med å solde singelen i gangstien, som i flere år er blitt krydret med jord og blader etc. fra rosebedet. Når singelen blir dekket av gras og vassgras, er tiden inne for å ta et tak.

Baking av lefser

Når vi etter hvert blir ferdige med utearbeidet, høstonna, så er jeg også frisk nok til å starte bakesesongen for jul. For det er godt å ha litt utover bestilte lefser i fryseren, til nye og tilfeldige kunder som oppdager de gode lefsene.

2 kommentarer leave one →
  1. 12. november 2015 13:09

    Lykke til med julebaksten. Jeg har begynt med honningkakene og skal fortsette med lefser og etter det julefruktkaker. Takk for besøket i sommer ! Hilsen Ragnas hjemmebakeri i Steinsholt

  2. Aud Karine Gjelsås permalink*
    12. november 2015 22:27

    Tusen takk, og lykke til til deg også!

Gi gjerne en tilbakemelding!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: