Gå til innhold

Vinteren har tatt sitt..

26. mai 2013

Hagen roper på fornyelse!

Ja, det har vært et trist syn å se hagen denne våren, og alt som IKKE spretter slik som det pleier. Særlig rosene, men også busker som har stått der i 15-20 år har gått med denne vinteren/våren. Og da blir det mer jobb, eller kanskje heller, en annen jobb enn vanlig.

Det som er viktig når noe går galt, er å løfte hodet og se nye muligheter, istedenfor å bli så veldig skuffet. For nå har jeg mulighet til å se nye løsninger for hagen. Kanskje buskene har hatt sin tid nå – akkurat der. Kanskje noen stauder kan få de ledige plassene?

Men hva med rosene som jeg var så stolt av? Kan jeg få tak i de samme? Eller må jeg finne meg i å velge andre sorter? Den avgjørelsen får vente litt til. Først skal jeg rydde; spa opp uønskede løker av slike som sprer seg for mye etter min smak, få bort alt det som er dødt, lage fin steinkant og gjødsle det som er bra.

Mye er bra

For mye er også bra. For noen uker siden klippet jeg ned både lavendel og potentilla, og de kommer fint nå. Bærbuskene, både solbær, rips og bringebær, har fått god kompostert hønsegjødsel, og noen av dem begynner snart å blomstre!

Levkøyer og blomstererter er sådd. Noen er plantet ut og resten skal plantes en av de første dagene. Likeledes er det like før georginene kommer i jorda, de står med flotte grønne skudd i baljer og godgjør seg ved husveggen.

IMG_0892

Kjøkkenhage

Nytt av året er at en liten rute i nærheten av parkeringsplassen har fått mye god jord som også skal gjødsles med hønsegjødsel. Noen poteter skal settes, dessuten har jeg plantet tomater og to agurkplanter ved veggen. Snart vil det bli klart for å så salat og reddiker, persillerot og rødbeter, og kanskje sette ned noen selleri- og purreplanter.

Frukttrærne i blomst!

Og akkurat nå står frukttrærne i blomst, noe finere enn det kan neppe tenkes! Morelltreet har nettopp blomstret av, plommetrærne står fulle av hvite blomster og epletrærne viser sine nydelige rosa blomsterknopper.

Jo, våren er en flott tid med mulighetene i seg…!

No comments yet

Gi gjerne en tilbakemelding!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: